Zolder Verbouwen

Zolder Verbouwen

Hoe maakt u van uw rommelzolder een echte droomzolder voorzien van lekker veel daglicht en handige opbergruimtes? Waar moet u opletten. En hoe pakt u deze zolder verbouwing verstandig aan?

Wij plaatsen dagelijks dakkapellen door heel Nederland. Hierdoor zien wij vaak hoe mensen zelf of met behulp van verschillende bedrijven hun zonder verbouwen.

Natuurlijk zien we in de praktijk veel slimme ideeën. Helaas zien we tegelijkertijd te vaak dat het toch net even wat handiger was geweest als bijvoorbeeld de tussenwand toch net even 10 centimeter verderop had gestaan, i.v.m. het plaatsen van een grote opbergkast.

Op deze pagina willen wij graag onze praktijk ervaring met u delen. In de hoop dat u contact met ons opneemt voor uw zolder verbouwing.


bron: makeover.nl

Waar te beginnen?

Alles staat of valt met een goed plan! Maak daarom een duidelijke schets van uw zolder (het liefst op een groot stuk papier.) Teken hierop alle vaste elementen zoals uw CV-Ketel en de plek van de trap en de schoorsteen.

Geef op de tekening ook aan waar voldoende loophoogte is om te lopen. Want de plekken waar u niet recht op kunt staan zou u kunnen gebruiken als opbergruimte.

Praktische indeling Nu alle niet verplaatsbare elementen op de tekening staan is het tijd om te beginnen met het maken van een de indeling voor uw zolder verbouwing.

Bedenk welke ruimtes u wilt creëren naast bijvoorbeeld de slaapkamer of werkruimte. Hierbij kunt u denken aan een wasruimte, een kast waarin de CV is weggewerkt, een plek voor de strijkplank etc.

Deze ruimtes kunt u het beste zo klein mogelijk houden, zodat de hoofdruimte (bijv. zolder slaapkamer) zo groot mogelijk blijft. Natuurlijk heeft iedere ruimte een minimale afmeting nodig, maar omdat dit geen leefruimte is kunt u deze ruimte beter elders gebruiken in uw zolder verbouwing.


Daglicht in uw zolderkamer

Met een ruime hoeveelheid daglicht komt uw donkere rommelzolder in eens tot leven. Door een dakvenster te laten plaatsen krijgt u al een ruime hoeveelheid daglicht. Het enige nadeel is dat een dakvenster bij een regenbui veel lawaai geeft. Dus voor een slaapkamer of werkkamer kan dit als storend worden ervaren.


zolder verbouwen

Een andere optie is het plaatsen van een dakkapel. De dakkapel kosten zijn uiteraard wat hoger, maar daar tegenover staan natuurlijk wel vele voordelen. Een dakkapel zorgt direct voor meer ruimte. Niet alleen loopruimte maar ook opbergruimte. En bovendien ook nog eens een aantrekkelijke waardevermeerdering van uw woning!

Een voorbeeld van extra kasten zonder dat deze leefruimte innemen.


Dak Afwerken

Moet het dak nog afgewerkt worden? Breng dan ook direct zolder isolatie aan, want dat scheelt in de portemonnee. Daarnaast houd u het op warme zomerdagen aangenamer op zolder.Landelijke dekking

Wij werken door heel Nederland.

Planning

De planning is het belangrijkste onderdeel voor ieder bouw- en verbouwproject.

Materialen

De Fabriek Dakkapellen gebruikt uitsluitend de beste materialen voor iedere klus.

Bouwen

Wij proberen altijd om de daadwerkelijke bouw zo kort mogelijk te laten duren.

Opleveren

Dan is het tijd voor het spannendste moment van het project... De oplevering!

×

Informatie aanvragen

dakkapel offerte